plimbare printre randuri, la brat cu matache

am fost la piata.. a doua oara in cei doi ani de zile de cand sunt in bucuresti.. alt sezon, alta piata.. tarani, babute, mustaciosi, palariari – de o parte a tarabei.. alti tarani, alte babute, alti mustaciosi, alti palariari – de cealalta parte a tarabei..

Matache Macelaru’ – jupân pe care voia bună îl ştia pe de rost.. sunt locuri bucurestenesti unde pur si simplu vrei sa cauti aerul sau atmosfera secolelor trecute.. Lipscani, Bulevardul Victoriei, Gara de Nord (a se citi felia de respect din spatele chinului de a shift-ui literele).. m-am plimbat amuzata printre tarabe, printre tarani si oameni plini de fiţe ieftine de simpli pieţari.. am ramas impresionata de babuta care mi-a spus atatea urari de bine cate rosii am cumparat sau de generozitatea mustaciosului care mi-a lasat piersicile de la 3,3 ron la „3 lei pentru don’şoara”.. cu plasele pline, m-am ascuns in spatele lentilelor negre (1/4 fiţă de om) pentru a nu mai cadea prada tentatiilor mult prea irezistibile, gen „hai don’soara, hai sa-ti dam un pepenas” cu singurul scop de a gasi iesirea din piata..

joc de culori, clinchet de monede, miros de mici.. as fi vrut ca la iesirea din piata sa ma astepte matache, cu mustata lui, cu mirosul de taran cinstit, sa ma prosteasca sa cumpar si o bucata de carne cu care sigur n-as avea ce face cel putin 150 de ani..

Reclame

2 răspunsuri so far »

  1. 1

    Mike said,

    O experientza interesanta, dar poate cam rara.

  2. 2

    cami said,

    mda.. dar odata cu aparitia pe piata a teleporticului si a variantei de plimbat prin timp, nu va mai fi asa de rara 🙂 gen :p


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: